Porcelain ID

zondag 08 mei 2022Vorig concert   Volgend concert

Porcelain id is Hubert Tuyishime (23), van Rwandese afkomst en gevestigd in het stemmige Itegem. Ze maken intieme nummers met grootse vocalen en koppelen poëtisch songschrijverschap  aan een heerlijke podiumprecense.
Met hun innemende zelf, oprechte bindteksten en muzikaal enthousiasme, weten Porcelain id het publiek van bij aanvang voor zich te winnen. Hubert is warm, genegen en autenthiek, gidst het publiek bij mondjesmaat door hun zoektocht naar identiteit of geeft een blik in het tot stand komen van een nummer.

Maar dan die stem, en hoe ze gebruikt wordt: van groots naar intiem, van alles overheersend naar klein en breekbaar, van diep en ontroerend, naar zacht en troostend. Idiosyncratisch noemt met zoiets als men het niet echt vastgepind krijgt en het zo uniek iemands eigenschap lijkt te zijn, zeker als het om stemgeluid of de perceptie ervan gaat.
Nu bent u in de war, maar de enige oplossing (én eentje waar u geen spijt van zal hebben) is Porcelain id live aan het werk gaan zien.

Ja, er kan nog wat gesleuteld worden aan de kracht van sommige nummers, ja, we zijn benieuwd wat er gebeurt als hier een fijne band achter staat, maar nee, we zijn niet ontgoocheld en zagen al onze verwachtingen ingelost: een bijzondere concertavond, recht naar het hart, uniek en oprecht en van ongekende schoonheid.