Buurman: 'Vuurman' (try-out)

dinsdag 17 mei 2022Vorig concert   Volgend concert

In de zomer van 2021 stak Geert Verdickt tien keer een zomers vuur aan en werd ‘Vuurman’: hij nodigde gewone mensen uit met een apart verhaal, gaf hen een luisterend oor en smeedde hun verhalen tot nummers voor een nieuwe plaat. Buurman zakte naar ons staminee af voor een try-out en bewees eens te meer wat een heerlijke liveband ze wel zijn. Van de eerste tot de laatste noot spatte het spelplezier van het podium, een enthousiasme dat al snel overloeg op het publiek en ook na de set in het staminee bleef hangen.

Dat Verdickt verhalen over verlies, oorlog, dreiging en ongemak weet te brengen in een toegankelijke set; oprecht, onverbloemd, maar toch zonder overdreven gewicht, is een grote verdienste: autenthiek, schoon en warm zijn woorden waarnaar je teruggerijpt als je hem op een podium wil omschrijven. Eigenschappen die in het concept 'Vuurman' krachtig overeind blijven.
We mogen hierbij niet uit het oog verliezen dat Vuurman vooral een fijne muzikale set is, gestoeld op inhoudelijke nummers, gebracht met veel goesting en gedragen door een indrukwekkende band. Top try-out zeggen we dan.