So Much 4 Gravity

zondag 22 mei 2022Vorig concert   Volgend concert

So much 4 gravity kende een gretige maar moeilijke start: hun eerste optreden vond vlak voor de coronacrisis plaats zodat de band in zijn tweejarig bestaan vooral digitaal aan de slag moest, amper repeteren kon, muzikanten zag komen en gaan, ...  zodat ze op ons podium pas voor de 2de keer live speelden.
Onderwijl bleven ze wel gretig aan de weg timmeren en voerden ze intensief promo rond hun eerste single 'Gotta get out of this town', wat airplay op heel wat online-radio's wereldwijd opleverde. De stemmen van broer en zus Vlaminckx wisselen er mooi af en het catchy refrein werkte ook live op ons podium.
Live was het nog zoeken voor de band: ook de laatste weken werden ze geplaagd door corona-quarantaines en ziekte waardoor er sinds 2 maanden niet meer samen gerepeteerd werd. Een moeilijke monitormix bracht het geheel nog wat verder uit balans.
Als we hun passage op ons podium beschouwen als een open repetitie hoorden we echter veel potentieel maar ook nog oplapwerk.

Het absolute prijsbeest was echter nieuwste single 'Black ocean', een groovy baslijn gekoppeld aan een speels gitaarriedeltje en de stemmen van broer en zus die mooi naast elkaar de ietwat donkere sfeer van het nummer in de lagere registers kleuren. Fijne opbouw en een nummer dat door ons publiek terecht opgeëist werd als 'echte' bis.


 

  • Wouter Vlaminckx - Gitaar, Stem
  • Veerle Vlaminckx - Stem
  • Jelle Ghys - Toetsen
  • Joris Compeers - Strijker
  • Stat de Waal - Drum
  • Frank Willems - Bas