Het Zesde Metaal (try-out)

dinsdag 19 juni 2018

Terug naar kalender

Deuren: 19:30

Aanvang: 20:30

Tickets: VVK: 15 euro // INKOM 17 euro

Reserveer tickets/contacteer ons

Zo, niet zonder enige trots mogen we één van Vlaanderens strafste Nederlandstalige bands aankondigen.
Op dinsdag 19 juni zakt immers niemand minder dan Het Zesde Metaal naar uw staminee af om zich op te warmen voor de zomerfestivals. Een try-out om duimen en vingers van af te likken, me dunkt.

Waar de band zo'n tien jaar geleden nog één van Vlaanderens best bewaarde muzikale geheimen was, kwam de ommekeer er met het in eigen beheer uitgebrachte 'Ploegsteert'. De gelijknamige single over cult-coureur Frank Vandenbroucke schopte het inmiddels tot de onbetwiste nummer 1 van zowel de Belpop 100 als die van de Lage Landenlijst, een bekroning die kan tellen.

Wannes Cappelle en band bevestigden nadien moeiteloos met platen als Nie Voe Kinders (2014) en het op ons favoriete Belgische label Unday Records verschenen Calais (2016).

Theatertournee's, solo-tournee's, festivals en clubs: Wannes Cappelle is een indrukwekkende frontman die van vele markten thuis is. Na enige controle bleek er nog steeds geen visum nodig om het rijk Antwerpen binnen te mogen, zodat niets deze - nu al legendarische try-out - in de weg zal staan.

Niet aarzelen, want tickets bijdrukken, dat gaat niet lukken!

Wannes Cappelle (zang, akoestische gitaar)
Tom Pintens (elektrische gitaar en piano)
Filip Wauters (elektrische gitaar, lapsteel, pedal steel)
Tim Van Oosten (drums)
Robin Aerts (bas)