The Me in You

zondag 24 juni 2018Vorig concert   Volgend concert

The Me in You is een band naar ons hart. Toen ze in februari 2015 in de aanloop naar hun 2de album voor het eerst op ons podium stonden, wisten ze moeiteloos het staminee in te pakken en sloten ze tenmidden van het publiek af met een akoestisch bisnummer. Muisstil en kippenvel.

Dit voorjaar bracht de band met 'Stuart Conroy 1974-1978' een heerlijke conceptplaat uit, gebaseerd op het - al dan niet - achtergelaten materiaal van de gelijknamige Schotse dichter/muzikant: flarden tekst, aanzetten tot nummers,... die via via vanop een zolder in handen van de groep belanden: wat een verhaal. En verhalen,... laat dat nu net iets zijn waar we gevoelig aan zijn.

Band & staminee vonden dan ook vlot een geschikte datum om The Me in You opnieuw voor ons publiek te laten aantreden. Dat die datum inmiddels alweer in het verleden ligt, vertelt ons twee dingen: we hebben er opnieuw een prachtige muzikale herinnering bij en mooie liedjes duren niet lang.

En 't was opnieuw van datte: met een uitgekiende, enthousiaste en gedreven set, pakte The Me in You ons staminee weer vakkundig in. De nummers baden in een heerlijk sfeer, de stemmen van Stijn en Han werken telkens opnieuw wondermooi samen en de band weet als geen ander nummers op te bouwen en ze helemaal te laten openbloeien.

The Me in You is en blijft één van onze favoriete livebands: ze beheersen hun stiel perfect maar blijven frivool en oprecht met hun muziek en publiek spelen.

Een recensie die we eigenlijk alleen kunnen eindigen met dikke knuffels en een Rodenbach Alexander. Bij deze.