Condor Gruppe live @ De Living

zondag 18 februari 2018Vorig concert   Volgend concert

Bommeke!

Dat is niet alleen de uitroep die ik mijn kinderen -tig keer hoor schreeuwen op een zomerse dag aan het zwembad, maar ook mijn gedachte nadat Condor Gruppe zijn set zondagavond goed en wel op gang had getrokken. Een gedachte die verderop in diezelfde set een aantal keren terugkwam en zelfs overtroffen werd.

Mannekes toch, hun eerste twee platen legden we sindsdien dagelijks op en met de uitstekende sfeer in het staminee in gedachten, klinken die nog beter dan ze uit zichzelf al zijn. Aftellen naar die nieuwe, want die wordt... yep... komt ie... een bommeke.

Enfin, valt het op dat we erg tevreden zijn over de passage van deze unieke en geweldige band in ons staminee?

Met 9 kropen ze zondag op ons podium: 3 blazers, een drummer, een toetsenist, 2 gitaristen een citar-speler en bassist.

Dat sommige muzikanten er voor het eerst bijwaren, klonk het. Dat er nog flink moest nagedacht worden tijdens de nummers, ook.

Dat we daar niets van merkten, zeiden we dan: elke noot leek op de juiste plaats te staan en de band speelde gerodeerd en vlotjes onder vakkundige leiding van Michiel Van Cleuvenbergen. Bovendien droop de goesting eraf en spatte het spelplezier van ons podium.

Condor Gruppe brengt strakke, groovy instrumentale nummers die baden in de sfeer van spaghettiwesterns en knipogen naar de composities van Ennio Morricone. Een set die klinkt als een soundtrack, maar tegelijk bruist als een ochtendlijke Dafalgan na een heroïsch weekend vol zelfoverschatting. Een set die strak opgebouwd werd en onze dansbenen niet met rust liet. Kortom: een concert dat ons nog lang zal heugen. Een concert waarvoor we onze favoriete terminologie nog eens uit de kast halen: Vet. Moddervet.