Alps.

zondag 20 maart 2022Vorig concert   Volgend concert

Na 2 jaar kon Alps., de band rond singer/songwriter Jesse De Belder, zich eindelijk nog eens aan het publiek tonen en ons staminee was verheugd die eer te mogen ontvangen.

Alps. is op weg naar een EP release dit najaar en liet het staminee proeven van sfeervolle, melancholische nummers gebracht door enthousiaste, gemotiveerde muzikanten. Het klankpalet van de band overstijgt dat van de gemiddelde indiecollega's door de heerlijke harmonie die de stemmen van Jesse en zijn zus Maja over de nummers draperen, de breed opgebouwde klanktapijten en de trompet die naadloos een wolkje weemoed door de nummers vlecht.

Dat een band die 2 jaar niet live kon spelen niet naadloos gerodeerd is, vergeven we hen graag, opvallend was het zelfs niet: Alps. bracht warmte, sfeer en energie en rendeert het best als frontman Jesse De Belder zijn stem helemaal geeft en de muzikanten die energie voltallig versterken. Dan voel je als publiek de volle kracht van hun potentiëel en groeit er iets moois en intens dat klassiek poprock overstijgt. Oudere nummers als Unfold en Will you run klonken vertrouwd en uitstekend, maar ook nieuw materiaal was aanstekelijk. Te volgen, die krachtige pieken en intieme dalen van Alps.!

Jesse De Belder (zanger/gitarist/songwriter)
Maja De Belder (backing vocal)
Steve Herrijgers (bas)
Wouter Boeckmans (elektrische gitaar)
Bert De Pauw (drums)
Wannes Minne (trompet)