Pauwel (try-out)

zondag 10 april 2022Vorig concert   Volgend concert

Wat blikken we warm en tevreden terug naar de passage van Pauwel op ons podium zondag jongstleden.

Als eersten konden we proeven van zijn net verschenen debuut-LP 'Dear', een plaat waar hij hart en ziel in stak en die hij nu met volle goesting en muzikale overtuiging ook live op de wereld loslaat. Mét een heerlijke, gedreven en subtiele band in zijn kielzog.

Die subtiliteitjes passen wonderschoon in de kleine, intieme pareltjes die Pauwel op zijn publiek loslaat: geen ellenlange muzikale treurdichten, maar korte, frêle nummertjes; breekbaar maar niet fragiel, droef maar niet zwaarwichtig, persoonlijk maar niet introvert. Pauwel deelt zijn persoonlijke ellende van de afgelopen jaren met zijn publiek, maar vraag hen niet om dat gewicht mee te dragen.

De intense, roerende stem van Pauwel is meer dan reden genoeg om de man live aan het werk te zien: hetgeen u op plaat kan voorproeven, smaakt live nog eens zo goed. En dan hadden we het nog niet eens over de bindteksten: daarmee pakte Pauwel moeiteloos een muisstil en gebiologeerd publiek in. Ontwapenden, charmant, grappig of ontluisterend. Wie zondag zijn muzikaal hart verloor in ons staminee, zal nooit nog op dezelfde manier naar reetjes in het bos kijken.

Wonderschoon en uniek, die Pauwel. Inkaderen die handel!

Pauwel de Meyer (zang, gitaar)
Sander Smeets (gitaar)
David Broeders (percussie)
Koen De Gendt (bas)