Douglas Firs (solo) showcase

dinsdag 28 september 2021Vorig concert   Volgend concert

Als we de energie die dinsdagavond in ons staminee in de lucht hing hadden kunnen opslaan, konden de kerncentrales van Doel en Tihange probleemloos met pensioen.

Douglas Firs zakte solo af naar ons staminee om in een schowcase zijn nieuwe plaat 'Heart of a mother' aan voor te stellen. U kocht gretig plaatjes bij Toekan Records en keek - samen met ons - reikhalzend uit naar één van de eerste live-concerten in tijden en naar de voorstelling van één van de meest bejubbelde albums van de afgelopen maanden.

Dat dit helemaal terecht bleek, is absoluut de verdienste van een Gertjan Van Hellemont in grote vorm en van u, een publiek dat hem enthousiast en warm in de armen sloot.

Van "ik doe dit eigenlijk bijna nooit en ben behoorlijk zenuwachtig" bij het openingsnummer, naar "wow, hoe fijn was dit, misschien moet ik dit meer doen" op het einde van de set: het typevoorbeeld van een concert dat boven zichzelf uitstijgt omdat artiest en publiek elkaar helemaal vinden.

Met veel ruimte voor de nieuwe plaat, enkele klassiekers uit zijn mooi aanzwellende repertoire en een bloedmooie versie van My Morning Jacket's Get the point als persoonlijke toegift voor't staminee, speelde Gertjan Van Hellemont een heerlijk gevarieerde set, waarmee hij de aandacht van het publiek moeiteloos wist vast te houden en die eindigde in wederzijdse dankbaarheid, enthousiasme en torenhoog respect. Een avond waaraan we nog lang en dikwijls zullen terugdenken.