Gianni Marzo live @ De Living

zondag 17 oktober 2021Vorig concert   Volgend concert

Nadat we al een voorproefje van zijn plaat kregen in onze Live online in de Living tijdens de tweede lockdown, konden we afgelopen zondag eindelijk helemaal live genieten van The Vessel, de plaat die Gianni Marzo jaren in zich droeg en net voor de eerste lockdown uitbracht.

Marzo speelt al jaren bij fijne bands zoals Isbells, Marble Sounds en Ansatz der maschine, speelde in uw living het dak eraf met Winterland '76 en liet gisteren zien dat hij ook solo een te volgen muzikant is. Met een sfeervolle set, vol schoonheid en troost, wist hij Staminee De Living aan zijn lippen en songs te kluisteren. Subtiel, oprecht en warm zijn de eerste woorden die ons te binnen schieten als we terugdenken aan die fijne passage.

"No one is chosen, no one is lost" vat het ook mooi samen: Gianni's 'The Vessel' vertrekt vanuit zijn bescheiden zelve en laat net daardoor heel wat verborgen schoonheid en kleine franjes bovendrijven. Live mochten we genieten van zijn integere zelf, wat u, als bereidwillig publiek, aangenaam verraste en helemaal meenam. Een concert dat elke minuut grootster werd en uw living - die net iets voller had mogen zijn - vulde met de knisperende gloed van een winters haardvuur.

We bevelen u van harte een intieme luisterbeurt van het wonderschoon openbloeiende 'Debutant' aan en citeren tot slot uit het 'Last stand' waarin Marzo zich stiekem vergist: "A young man's grace lies behind me", doet zijn solowerk onrecht aan: die gratie ligt helemaal niet achter hem en daar mochten we allemaal mee van genieten. Heerlijke band, prachtige set.

Gianni Marzo (vocalen, acoustic/resonator/slide/electrische/mando en Nashville
guitaren, banjo, bas, omnichord, drums, percussie, programming)
Gerd Van Mulders (flugelhorn, bas)
Gaëtan Vandewoude (vocalen,bas, drums, percussie, programming)
Beatrijs De Klerck (viool)