Douglas Firs live @ De Living

dinsdag 17 oktober 2017Vorig concert   Volgend concert

Met nieuwe plaat 'Hinges of luck' vers van de pers onder zijn armen, stapte Gertjan Van Hellemont ons staminee binnen om zijn band klaar te stomen om een uitverkochte AB in te pakken op 28 oktober.

Voor die plaat trok Gertjan zes weken naar Canada met een hoop vragen in het achterhoofd en ging meteen de eerste avond al aan het schrijven. Of hij zijn antwoorden vond, kan je deels horen op de plaat, waarvan hij in het voojaar het verrassende en energieke 'Shine'm up, Sadie' als eerste single loste. Het onlangs uitgebrachte, breekbare 'Undercover Lovers' deed ons helemaal reikhalzend uitkijken naar die plaat, want het leek dat Gertjan de Americana wat achter zich liet en met Douglas Firs een nieuwe koers ging varen.

De goesting spatte met opener 'The both of us' meteen van het podium: een heerlijk nummer waarmee Douglas Firs meteen zijn grote kracht aantoont: van ingetogen tot energiek, van subtiel tot luid: de band beheerst het moeiteloos. Geen wonder dus dat het publiek die fijne energie meteen overpakte. We kregen de nieuwe plaat voorgeschoteld, maar evenzeer frisse versies van oudere nummers: een heerlijk hakkelend en groovy 'Don't buy the house' als absolute meerwaarde. Tussendoor kregen we nog wat mijmeringen uit Gertjan's Canadese avontuur en een indrukwekkende versie van 'Montréal' aan de bluegrass-microfoon. Als kers op de taart kregen we Cleo Janse mee op het podium en speelde Douglas Firs een -zoals altijd- indrukwekkend 'Pretty Legs & Things to do' als bis.

Houd je vast AB, dit wordt straf. Heel straf!

Gertjan Van Hellemont
(zang, gitaar)
Sem Van Hellemont
(toetsen)
Simon Casier
(bas)
Laurens Billiet
(drums)