Amongster

zondag 10 maart 2019Vorig concert   Volgend concert

Ok, er stond voldoende wind om daken te laten vliegen en bomen te laten liggen, maar als u aan de juiste kant van Heist woonde had u windaf kunnen fietsen.
Ok, het regende bijwijlen voldoende om de waterreserves van 4 droge zomers aan te vullen, maar een handdoek verricht wonderen.
Ok, de media was de hele dag paniekberichten aan het verspreiden en aan het roepen dat u toch vooral binnen moest blijven, maar doe nu niet alsof ge ook altijd naar uw moeke luisterde.

Enfin, om maar te zeggen dat diegenen die zondagavond besloten het optreden van Amongster links te laten liggen, zich vergisten.
Ok, je had kunnen weggeblazen worden, een boom op je hoofd kunnen krijgen of je kapsel had finaal naar de fillistijnen kunnen regenen, maar je had waarschijnlijk gewoon tot in het staminee geraakt en een dijk van een optreden voorgeschoteld gekregen.

Amongster leverde met 'A new arrival' net zijn tweede langspeler af, na het straffe 'Trust yourself to the water' uit 2016.
De band speeld niet meer live sinds 2017, maar dat was er - op hun allereerste try-out - niet echt aan te horen.
De stem van Thomas Oosterlynck herken je uit de duizend en de sfeervolle nummers die hij errond weet te boetseren, slepen je moeiteloos mee. Aanstekelijke ritmes brengen je live helemaal in de ban en maken de melancholische nummers perfect verteerbaar. Fijn dat Thomas zijn live-band uitbreidt met sax en klarinet, waardoor de sfeervolle indie-pop-rock die hij schitterend serveert, nog een extra kleurtje toegevoegd krijgt!
Amongster staat scherp, blij dat we dat mochten ervaren, hou hun concertagenda in de gaten!

 

Thomas Oosterlynck (zang)
Tom Soeatert (toetsen)
Gerben Hemelsoen (gitaar)
Robbe Vekeman (drums)