Slumberland

zondag 24 februari 2019Vorig concert   Volgend concert

Mannekes toch. Wat een band, die Slumberland. Dat we spontaan beginnen te rijmen, mag u ons bij deze niet kwalijk nemen. Ritme: een dikke tien. Sfeer en gezelligheid, toch ook een ferme negen. Cuisson een 8,5.

U merkt het, we zijn behoorlijk enthousiast.
Slumberland is het muzikale geesteskind van Jochem Baelus, die voor het maken van zijn erg sfeervolle, donkere en aanstekelijke muziek maar liefst twee drummers nodig heeft: onze huisdrummer Alfredo Bravo en Frederik Meulyzer.
Met zijn zelfgebouwde muziekinstallatie (naaimachines met drumstokjes, strijkers over gespannen snaren, breinaalden als percussie en dat alles via antieke effectenbakken) creëert Jochem een unieke, gedreven songstructuur waarop beide drummers zich gretig mogen uitleven. Samen met de effecten op zijn ietwat dreigende stem, mondt dat uit in een ietwat duistere, maar aanstekelijke set. Alles is ritme bij Slumberland: natuurlijk die twee drummers (en ook die beperken zich qua instrumentarium niet tot een klassiek drumstel, daar mag ook al eens een satelietschotel of een houten bouwsel bij) maar ook wat Jochem uit zijn instrumenten haalt, de aanslagen op zijn gitaar, of de zanglijnen die erbij komen.

Slumberland is absoluut een belevenis: visueel is het heerlijk de machine van Jochem aan het werk te zien, maar ook de spontane, speelse en frivole interactie tussen de muzikanten is een genot om te zien. Neem daarbij de aanstekelijke nummers, de ritmes die in je benen kruipen en de klankkleur die je gemoed mee bepaald en je weet dat Slumberland live een absolute aanrader is!

Jochem Baelus (mechanisch klankenkabinet)
Alfredo Bravo (drums)
Frederik Meulyzer (drums)