King Dalton live @ De Living

dinsdag 02 oktober 2018Vorig concert   Volgend concert

Drie jaar geleden kwamen de vrienden van King Dalton de boel hier onverwacht flink op stelten zetten. Dinsdag zagen we ze graag weer verschijnen in de aanloop naar hun akoestische najaarstournee.
King Datlon is een band met een volstrekt eigen geluid, een sfeervol en verrassend instrumentarium, en gezonde dosis rock'n roll in het bloed en een unieke energie die telkens weer van het podium spat. Of ze nu - zoals drie jaar geleden - in volle kracht aantreden of - zoals dinsdag - hun nummers uitgekleed en een pak naakter op het publiek loslaten, de ritmiek, klankkleur en sfeer van King Dalton krijgt telkens weer grip op je.

De set was goed opgebouwd, de bindteksten spontaan, en de band kreeg het publiek met elke noot meer en meer in zijn greep. Dan voel je weer de kracht van een intieme locatie: de energie die het publiek van de band krijgt, stuurden jullie gretig weer terug waardoor King Dalton zienderogen groeide in de set en die naar het einde toe speels een paar keer toch liet exploderen. Dat konden we dan weer heel erg smaken, zodat een bisronde onvermijdelijk was.

Heerlijke avond, moddervette band!

 

Jonas De Meester (Gitaar / Tiger Horse, Meester Tanghe) 
Pieter De Meester (Stem, Gitaar & Bariton sax / Stavroz, Tiger Horse, Meester Tanghe)
Tomas De Smet (Bass / Zita Swoon, Think Of One, Broken Circle Breakdown Bluegrass Band)
Jorunn Bauweraerts (Stem / Laïs)
Frederik Heuvinck (Drums / A Brand)