King Dalton live @ De Living

dinsdag 02 oktober 2018

Terug naar kalender

Deuren: 19:30

Aanvang: 20:30

Tickets: VVK: 10 euro INKOM: 12 euro

Reserveer tickets/contacteer ons
Weinig concerten staan zo in ons geheugen gegrift als de last-minute passage van King Dalton op 10 november 2015. Dat er oorspronkelijk een andere band stond geprogrammeerd, weet niemand meer. Dat King Dalton het dak eraf speelde en een set zonder weerga serveerde, dat wordt aan de toog nog regelmatig bejubeld!
 
King Dalton kent zijn muzikale oorsprong op de hoek van de straat, op eindeloze jams op allerlei festivals, van pool tot evenaar. Al meer dan 20 jaar delen de bandleden hun muzikaliteit in allerhande verschillende formaties zoals oa Think of One, Lais, Aedo, Zita Swoon, A Brand, The Broken Circle Breakdown Band, Stavroz…
 
Vanaf de release van hun debuutalbum ‘King Dalton’ bewegen ze zich doorheen bruine cafes, rokerige clubs en broeierige festivals. Blues, folk, jazz, avant-garde, psychedelica, organische funk of trance: King Dalton is het allemaal!
Samen met het derde album ‘The Third’ ontstond ook de drang om na een intensieve zomer weer naar binnen te gaan en terug te grijpen naar de akoestische oerkracht van hun muziek en op die manier hun songs uit te kleden tot hun puurste vormen en klanken. Laat je vanuit je theaterstoel meevoeren op een stoffige roadtrip, langs nooit eerder betreedde paden.
Jonas De Meester (Gitaar / Tiger Horse, Meester Tanghe) 
Pieter De Meester (Stem, Gitaar & Bariton sax / Stavroz, Tiger Horse, Meester Tanghe)
Tomas De Smet (Bass / Zita Swoon, Think Of One, Broken Circle Breakdown Bluegrass Band)
Jorunn Bauweraerts (Stem / Laïs)
Frederik Heuvinck (Drums / A Brand)