The Bony King of Nowhere

dinsdag 11 september 2018Vorig concert   Volgend concert

The Bony King of Nowhere is een erg graag geziene gast in ons staminee. Niet enkel omwille van die lekkere alliteratie, wel omdat Bram Vanparys ons nog nooit ontgoocheld heeft. Of hij nu solo, intiem en integer, of met voltallige band uitpakt, hij weet altijd te beklijven en te verassen.
Nu we als eersten live van zijn nieuwe plaat Silent Days mochten proeven, neemt ons respect voor de muzikant en mens in hem alleen maar toe. 'Silent Days' bevat 9 straffe, soms verrassende nummers die fris, origineel maar toch onmiskenbaar als The Bony King of Nowhere klinken.
De geschiedenis van die plaat kan u in verschillende media lezen, de toekomst ervan moet (!) u live gaan aanschouwen. Zelfs bij het eerste optreden klonkt de band al lekker strak en wist The Bony King te verrassen met veel ingehouden kracht, drijvende, speelse ritmewendingen en subtiel gelaagde en uitgebalanceerde nummers.
Een goed opgebouwde set, met middenim een intiem intermezzo dat kippenvel bezorgde, monde uit in een krachtig statement en een heerlijke bis.

The Bony King of Nowhere is terug van nooit helemaal weggeweest. We zijn wel blij dat die 3,5 jaar na Wild Flowers voorbij zijn en dat hij met Silent Days weer een indrukwekkende plaat uit zijn mouw heeft geschud!

Bram Vanparys
(zang, gitaar)
Gertjan Van Hellemont
(backing vocal, gitaar, toetsen)
Jasper Hautekiet
(bass, toetsen)
Christophe Claeys
(drums)