Buurman (try-out) live @ De Living

dinsdag 19 september 2017Vorig concert   Volgend concert

Mannekes toch. September 2017 zal een concertmaand zijn die ons nog lang zal heugen. Nadat Dylan Leblanc het dak eraf speelde en Tamino heel Heist-op-den-Berg naar onze festivalweide lokte, bleek dat ook Buurman de hoge lat in ons staminee moeiteloos haalde.

Met 'Dans & dwaal' gaat Buurman op zoek naar een nieuwe kleur in hun muziek, eentje die ze graag willen vertalen naar hun concerten. En of dat een goed idee is.

Geert Verdickt vroeg bij aanvang het publiek om begrip omdat ze dat natuurlijk ergens voor het eerst moeten uitproberen. Maar 10 minuten later was iedereen al vergeten dat het om een try-out ging. Het ontwapenende enthousiasme van de band werd al snel overgenomen door het publiek. De oude nummers werden dankbaar onthaald, maar vooral nieuwe nummers zoals "Alles wat je niet kapot maakt", "Kuiltjes als ze lacht" en huidige single "Zo voorbij" werden gretig opgepikt. Op "Dans en dwaal" ging heel het staminee gretig mee uit z'n dak, waarna even later iedereen het bloedmooie "Bladeren van goud" onder de huid liet kruipen. En wat een nummer is "Intuïviteit" zeg, 2 dagen later drijft dat stomende ritme nog steeds door onze muzikale cortex. Enfin, zeiden we al dat Buurman een steengoed optreden afleverde en dat de AB binnen een maand gaat daveren?

We vertelden u immers nog niets over de bisronde, die - heerlijke als vanouds - een echte bis was: Dans & Dwaal opnieuw, en als we eerder zeiden dat het dak eraf ging, was dat niets vergeleken met het enthousiasme waarop dit nummer nu onthaald werd, waarna nieuwe single 'Zo voorbij' het concert helemaal afsloot en een tevreden publiek kon uitblazen van een wervelende show. Vet!