Geppetto & the Whales

zondag 27 mei 2018Vorig concert   Volgend concert

5 jaar geleden, 24 november 2013 meer bepaald,  was het optreden van Geppetto & The Whales al één van die momenten waarop alle puzzelstukjes mooi in elkaar vielen: het leek zowat onze eerste grote productie, er kwam publiek van ver buiten Heist-op-den-Berg naar ons staminee en zowel band als publiek maakten er die avond een memorabel concert van.

We konden een stille 'hoera' dan ook niet onderdrukken toen de heren vroegen of ze - in aanloop naar hun in het najaar te verschijnen nieuwe plaat - nog eens een try-out in ons staminee mochten komen spelen.

Na hun bejubelde EP's en single's, (wie kan Juno nu niet smaken!) werd ook album Heads of Woe goed en gretig ontvangen in Vlaamse muziekmiddens. Nadien werd het even stiller rond de band, maar we waren wat blij dat we als eersten van hun nieuw materiaal mochten proeven.

Dat Geppetto & the Whales nooit de band van de gemakkelijke singles zal zijn, wisten we al en juichen we alleen maar toe. Net door steeds verrassend uit de hoek te komen met hun nummers, bijten die zich eens zo hard vast in huid en hard. Ook in het nieuwe materiaal hoorden we prachtige samenzang, subtiele laagjes, verrassende weerhaken en spontane, heerlijke muzikale erupties.

Een band naar ons hart: verfrissend, verrassend en steeds opnieuw uitdagend. We kijken dan ook uit naar die plaat, die in september onder de mensen zou moeten zijn.

Sander Sterkens (zang, gitaar)
Kobe Dupont (zang, gitaar)
Nikas Goossens (zang, gitaar)
Jan Fransen (bas)
Carlo van Nispen (drum)
Ricardo van Nispen (toetsen)