Members of Morpheus Express (Morphine-tribute)

zondag 11 maart 2018Vorig concert   Volgend concert

U hoeft ons niet te geloven, maar wie er zondagavond bij was, weet dat de geest van Mark Sandman zondagavond met een grote glimlach op de (ietwat bleke) lippen door ons staminee dwaalde.

De muzikanten van Members of Morpheus Express vonden elkaar in hun gemeenschappelijke grote goesting om een Morphine-tribute uit de grond te stampen en dat merk je op het podium: de liefde voor de nummers van Sandman & co resulteert in een speelse, gedreven en gedragen set.

Het risico bij een tribute-band is dat een publiek op zoek gaat naar de klankkleur van de originele band en die kan je niet zomaar naar believen invullen, dus hoewel we alle vertrouwen hadden in de muzikanten, waren we razend nieuwsgiering naar het resultaat op het podium.

En dat mocht er wezen: de stem van David Klok ligt verdacht dicht bij het timbre van wijlen Mark Sandman en met de ogen dicht was het perfect mogelijk je in te beelden dat je ergens begin jaren '90 in een rokerige club naar de vetste cultband van die tijd stond te luisteren.

Want dat spetterde zondagavond van ons podium: hoe moddervet die muziek van Morphine is en hoe'n bom een live-set van Morphine moet geweest zijn. Members of Morpheus Express vloog er meteen in en ramde de Morphine-nummers in hoog tempo en met stijgend enthousiasme door onze boxen. De baritonsax van Roos Janssens voerde natuurlijk het hoge fantastische woord, de stem van David Klok bejubbelden we hierboven al, rest ons nog de heerlijk stuwende en rollende slide-baslijnen van Pol Geusens aan te halen en de speelse en altijd strakke drummer Afredo Bravo voor het voetlicht te plaatsen en u voelt het al: we kregen waar voor ons geld. (Dat kan tellen bij een gratis concert!)

Bij het intieme 'You look like rain' voelden we kippenvel door het staminee gaan, bij 'Eleven O'clock' ging het dak er bijna af en natuurlijk werd er gebist en afgesloten met het bloedmooie 'The night'.

Een topavond met een indrukwekkende tribute-band die - wat ons betreft - voor herhaling vatbaar is. Op 3 juli 2019 is Mark Sandman 20 jaar dood, wat denken jullie, MOME?

Alfredo Bravo (drums)
Roos Janssens (bariton sax)
Pol Geusens (bas)
David Klok (zang)