L.A. Radio and the Big Beat (The Doors-tribute)

zondag 25 maart 2018Vorig concert   Volgend concert

Overdrijven we als we zeggen dat we de geest van Mr. Mojo Risin zelve voelden ronddwalen doorheen ons staminee tijdens de meer dan puike set van L.A. Radio and the Big Beat? Naar mijn mening niet. Een stelling die ook nogmaals bewijst dat wanneer goeie muzikanten uit passie een tribute op poten zetten, de vonken er zomaar afvliegen.

De heren lieten ons in het verleden als eens merken hoe ze de muziek van de legendarische Doors in hun vingers hadden, toen ze nog als respectievelijk 'The Highly Flammables' en 'Loop Journey' door het leven gingen. Dat daar enkele jaren later een vaste bezetting voor een heerlijke tribute-band uit groeide, juichen we toe.

De set van L.A. Radio was strak opgebouwd en eigenzinnig: niet zomaar de 10 bekendste Doors-nummers op een rijtje, maar een set die de veelzijdigheid van de band duidelijk maakte en de muzikanten op het podium het nodige spelplezier bijbracht. Het publiek pikte daar vervolgens gretig op in : LA Radio & The Big Beat liet niet misverstaan hoe'n indrukwekkende live-band The Doors destijds moeten geweest zijn.

Met L.A. Woman ging het dak er definitief af: een heel staminee was in de ban van dit feilloos gebrachte fenomenale muzikale epos, kopjes gingen heftig op en neer, luchtgitaren werden bovengehaald en de sfeer leek op die van Madison Square Garden in 1969.

Heerlijk zo'n avond. Of Jim ebij was zullen we nooit weten, maar we hebben die nacht voor de zekerheid een douche genomen en het bad links gelaten...

Wannes Verbeeck (drums)
Sven Lens (bas)
Bram Van Den Bosch (bas)
Thomas Van Den Eynde (toetsen)
Laurens De Ceuster (zang)
Dominique Vercammen (gitaar)
Gael Harry (gitaar)