Jagmonkx live @ De Living

zondag 14 januari 2018Vorig concert   Volgend concert

Zelden kregen we zo'n gretige en ambitieuze band op ons podium als Jagmonkx: dat mondde uit in een stomende set waarin muzikanten elkaar en het publiek geregeld uitdaagden.

Na zich jaar en dag uitgeleefd te hebben in cover-bands allerhande, vond de Pips het de hoogste tijd om met zijn eigen ding naar buiten te komen. Een meticuleuze planning, een gedreven zoektocht naar de juiste muzikanten en links en rechts wat probeersels resulteerden uiteindelijk in de bere-straffe band die afgelopen zondag op ons podium stond.

Jagmonkx is een band met een missie die bruist van goesting en energie en barst van het individuele talent. Dat er een volwaardige band op het podium staat die duidelijk spelplezier heeft, is al een prestatie op zich.

Waar het bij aanvang voor band en publiek nog wat zoeken en aftasten was, keerde dit al snel na wat - volgens de band zelf - het moeilijkste nummer uit de set ging zijn. Dat nummer leunde op een heerlijke groove en toonde meteen het potentiëel van Jagmonkx: uitdagend en catchy, complex maar toegankelijk, speels maar doordacht. 

Het tweede deel van de set zat helemaal snor: de heerlijk funky nummers klonken fris en gebalanceerd, de kuiten waren inmiddels gesmeerd en als er nog mensen in het publiek waren die stil stonden vermoeden we dat het deur-aan-deur verkopers van de dovenbond waren. Want dat is waar het bij Jagmonkx uiteindelijk om draait: je dansbenen genadeloos in gang zetten zonder dat je muzikaal brein daarvoor op non-actief moet staan. Straf en moedig vinden we dat en een visie op muziek die we toejuichen. Platte pop en simplistische dance zijn er meer dan genoeg. Laat de toekomst aan bands als Jagmonkx zijn: bands die zichzelf uitdagen, hun publiek niet onderschatten, maar wel genadeloos voor die heerlijk funky en verbindende vibe gaan die muziek kan zijn. Straffen toebak, we zijn heel erg benieuwd naar het vervolg.

Jef Peeters
(Bas)
Wout Helsen
(drum)
Frederik van den Broeck
(Gitaar)
Tim Peeters
(keys)
Lien Bosmans
(backing vocals)
Femke Govaerts
(backing vocals)
Pips
(Algemeen directeur)