Winterland '76

dinsdag 02 mei 2017Vorig concert   Volgend concert

Dat Humo de 'Last Waltz'-passage van Winterland '76 in de top 10 van concerten van 2016 zette, verbaast ons niets. De manier waarop de heren (en dame als extra gast) een ode brengen aan The Band is van grote klasse en ongekend hoog niveau. Dat het project ontstaan is uit enthousiasme en geen berekende zet is van één of andere Colonel Parker hoor je aan elke noot die gespeeld wordt.

Met een uitgekiende set bracht Winterland '76 de sfeer er meteen in. De samenzang tussen de bandleden overtuigde het publiek meteen: dit waren de geschikte muzikanten voor het geschikte project.

Hoewel de heren duidelijk stelden dan ze een tribute brachten en geen coverband wilden zijn, kon je met je ogen toe moeiteloos de sfeer en klankkleur van de legendarische Band ophalen. Met veel enthousiasme, kunde en overtuiging bracht Winterland '76 een strakke set.

Ons staminee was gevuld met een heerlijke mix: oudere fans van The Band, jongelingen die benieuwd waren naar hoe die legendarische groep ooit geklonken had en wat ze te bieden hadden. Na 2 nummers zaten ze allemaal op dezelfde lijn: wat een fantastische muziek bracht die groep en heerlijk om dit voor onze neus te zien herleven.

Mooie liedjes duren niet lang, maar na 2 bisrondes moesten we het alleen met onze herinneringen doen. De energie van dit concert zal nog lang in ons staminee blijven hangen. Topavond.