Dieter Von Deurne & The Politics

zondag 04 juni 2017Vorig concert   Volgend concert

Dieter Sermeus was de grote meneer die het onsterfelijke (We've lost) Gravity maakte met het schitterende Orange Black. Nadien maakte hij prachtig gepolijste en gestilleerde popnummers op wolkjes synthesizer met The Go Find, een band die u eerder in ons staminee het beste van zichzelf zag geven op een schitterende avond in duo met Few Bits.

Toen werd het even stil, maar wat waren we verheugd toen we begin dit jaar hoorden dat er met Dieter Von Deurne & The Politics een nieuwe incarnatie van 's mans talent op komst was en dat hij zich weer door enkele van zijn vaste muzikanten omringde. Dat kon niet mislopen.

De heren brachten dan ook een strakke set waarin de gitaren opnieuwe hoogtij vieren en de energie van Dieter Sermeus als vanouds van het podium spatte. Dat er Orange Black materiaal uit de kast gehaald werd, mag geen verrassing heten: Dieter Von Deuren & The Politics wentelen zich genoegzaam in heerlijke nineties-rock-nostalgie en doen dat met verve. Topper, weerom, deze nieuwe Dieter.

Dieter Sermeus (Orange Black, Napkin VS Soda, The Go Find),
Nico Jacobs (Star Club West, Few Bits, The Go Find),
Steven Holsbeeks (Few Bits, The Go Find, Deadsets),
Jules Lemmens (Few Bits, The Go Find, Benny Zen)