No Metal In This Battle (Lux)

zondag 05 november 2017Vorig concert   Volgend concert

Nu de banken wat transparanter geworden zijn (yeah, right) en de couponnekestrein niet meer wekelijks uitrijdt, moest Luxemburg dringend op zoek naar een nieuw exportproduct.
Wel, open de subsidiekraan en geef de heren een extra week verlof om nog eens te touren want No Metal in this Batlle is - wat ons betreft - een beter en sociaal vriendelijke exportproduct dan zwart geld.

Met zijn vieren stapten ze - vriendelijk, enthousiast, maar ook een beetje verlept na 10 dagen touren ;) - uit de tourbus om er in ons staminee een laatste lap op te geven en nadien huiswaarts te keren. Dat ze er zin in hadden proefden we al tijdens de piittige soundcheck.
Een beetje onwennig tijdens de eerste nummers, keek het publiek de kat nog wat uit de boom, maar allengs begonnen meer hoofdjes mee te schudden en werd links en rechts zelfs een dansbeen ingezet. Midden de set (met 'Paprika', het 7-minuten durende titelnummer van de nieuwe plaat) kreeg de band het staminee dan toch in zijn greep. Er volgde een heerlijke crescendo naar de laatste nummers van de stomende set en het wederkerige enthousiasme vanuit het staminee en vanop het podium was wederom hartverwarmend.

U was er ook weer bij en u deed dat weer goed: de band genoot zichtbaar van jullie enthousiasme en kon zich geen betere plek denken om hun tournee af te sluiten.

Vette avond. Merci

nunz
(bas)
marius
(gitaar)
gianni
(drums)
pierre
(gitaar)