Nordmann (try-out)

dinsdag 10 maart 2020Vorig concert   Volgend concert

Heerlijk toch, wanneer je als eerste live mag kennismaken met nieuw materiaal van een straffe band?


Sinds hun op tweede stek op Humo's Rock Rally 2014 zette Nordmann rustig maar doordacht de ene muzikale stap na de andere om uit te groeien tot de boeiendste jazz-rock band van het land. Na het enthousiaste debuut Alarm! (2015) lieten ze hun muziek rijpen en hun stijl verder inslijpen om in 2017 met het fantastische The Boiling Ground op de proppen te komen.
Nu ze een nieuwe plaat aankondigden leggen ze de lat opnieuwe hoog, gaan ze op zoek naar een kleuriger, wat frisser klankenpalet en hadden zelfs een nieuwe muzikant (op toetsen en gitaar) in de rangen.

De eerste nummers van de nieuwe set waren sfeervol, wat slepend en zochten soms nog een beetje het juiste jasje - hoewel ze onmiskenbaar Nordmann klonken - zij het het in een iets fleuriger boeket. Maar gaandeweg liet de band zien waarin ze zich onderscheiden: groovy, aanstekelijke baslijnen waarover toetsen en gitaarrifjes heerlijke prikkelend dansen en waarbij uiteindelijk de sax van MDC de kers op de muzikale taart vormt.
Want Nordmann is geen rockband waarbij de sax de zang vervangt. Nordmann is een band waarbij zang compleet overbodig is. Een band die je meeneemt in een trip en een muzikale tunnel creëert waarin het heerlijk dwalen is. En voor wie soms een beetje bang werd van die donkere sfeer die ze tentoonspreiden: net daar brengen ze op weg naar hun nieuwe plaat wat verlichting. Voor ons hoeft dat niet, maar storen doe het ook allerminst. Dat komt helemaal goed, die nieuwe plaat. Razend benieuwd hoe ze zal klinken eens ze live helemaal volwassen werd!

 

Edmund Lauret: guitar
Mattias De Craene: tenorsax
Dries Geusens: electric bass
Elias Devoldere: drums