pIE p. KLEIN (exclusieve voorstelling nieuwe Valentijns-single!)

zondag 09 februari 2020Vorig concert   Volgend concert

pIE p. KLEIN, het blijft een wonderlijk en uniek verhaal: zo aanstekelijk, zo oprecht enthousiast en zo frivool komen ze zelden.

Dat de heren in Staminee De Living hun nieuwe single wilden komen voorstellen, vonden we dan ook een puik idee. Wat die single zou zijn, hielden ze goed verborgen. Ook tijdens de set zelve. Een set die opende met een nieuw - doch onvervalst - pIE p. KLEIN-nummer (Hoe is't) en verder goed opgebouwd werd met lekkers als De Belgische Bordenbusiness, Alfaman, en - één van hun muzikale toppers - 'Vitrinevriendin'.
De heren speelden een set die de breedte van hun oeuvre helemaal benutte, maar even ongegeneerd op de dansbenen en heupen van hun publiek mikte. En terecht. pIE p. KLEIN zette binnen in't staminee meer in beweging dan de met veel poeha aangekondigde Ciare buiten. "Stereovolumebak" zette de boel helemaal op zijn kop, er was niemand uit het publiek die niet meer 'lager bij de grond'-ging.
Als bisnummer kregen we dan eindelijk die nieuwe single, en daarmee wist pIE p. KLEIN flink te verrassen. Hoewel we na de heerlijke Plagiaatplaat al wisten dat ze niet vies zijn van een streepje electronica, zagen we toch niet aankomen dat het heerlijke dansbare en lekker retro-trashy klinkende 'Loveheart' hun nieuwste ding ging zijn. Het publiek reageerde enthousiast, de choreografie gaat nooit meer van ons netvlies en pIE p. KLEIN bouwt rustig verder aan de weg na de release van hun ultieme doorbraaksingle!

Tot de volgende keer heren? We waren zelf aangenaam verrast toen bleek dat we ze voor de 8ste keer op ons podium mochten ontvangen!

(Dank aan Peter Helpens & Robin Bastaens voor het fotomateriaal!)

 

Pie (zang, gitaar)
MC Big Bolle (zang, i-tar, percussie)
Willem Twee (zang, toetsen, trekzak)
Sexy Jan (zang, trompet)
Sexy Kevin (zang, trompet)