Circo Maximo (album release 'Bataklank'!)

zondag 08 december 2019Vorig concert   Volgend concert

Laten we het er allemaal over eens zijn: het was heerlijk om de vrienden van Circo Maximo over de vloer te krijgen! Ok, onze excuses aan hen die de show vanop het terras moesten meemaken, maar wees eerlijk: ook daar smaakte dat optreden lekker en naar meer.

Circo Maximo stond voor de derde (of vierde, daar geraakten we ook met de muzikanten zelf niet uit) keer op ons podium en hoewel dat altijd al heerlijk was, was het ook elke keer beter, straffer en indrukwekkender dan de vorige keer.
Geen wonder dus dat de voorstelling van hun debuutalbum 'Bataklank' één groot feest was.

Beginnen met één van je strafste nummers, dat getuigd van lef en na 5 minuten stond een heel staminee mee te zingen met het heerlijke 'Ik zal er zijn'. Daarna liet de band ons kennismaken met hun veelzijdigheid. 7 jaar geleden begonnen als een folktrio, evolueerde de band de afgelopen jaren naar een Nederlandstalige pop-folkband met een unieke bezetting en tonnen enthousiasme. Folk met een twist, noemen ze het zelf, en dat kregen we voorgeschoteld met in het leven gedrenkte nummers als 'New York' en 'Mijnenschacht' waarna de heren het hele staminee muisstil kregen met het prachtige 'Soldatenkruis'.
Circo Maximo charmeerde verder met hun schitterende versie van 'Belle Gigue' en liet ons dan toch ook enthousiast meestampen met enkele instrumentale folknummers.

De veelzijdigheid, de eigengereidheid en het enthousiasme van alle afzonderlijke bandleden is een innemende kracht die van een optreden van Circo Maximo telkens opnieuw een warme, speelse en muzikaal verfrissende ervaring maakt. Topconcert. Danke, mannen.

- Kristof Van Herck: cajon, percussie, kachelbuis
- Sven Lens: bas
- Arne Troffaes: viool
- Bert Schoovaerts: ukulele, banjolele, gitaar, zang
- Jorn Torfs: doedelzak, mandoline, allerhande fluitjes, zang
- Erik Meuris: zang
- Henk Dom: gitaar, resonator