Circo Maximo (album release 'Bataklank'!)

zondag 08 december 2019

Terug naar kalender

Aanvang: 20:30

Toegang gratis

Contacteer ons

Circo Maximo begon als een instrumentaal folk-duo in 2011. De muzikale honger zorgde al snel voor uitbreiding met wat oude vrienden (vanuit de kleuterschool!) waaruit de 7-koppige band groeide die er nu staat.
Banjolele, ukulele, doedelzak, resonatorgitaar, cajon, viool, mandoline en zelfs een kachelbuis: van geen enkel instrument zijn ze vies bij Circo Maximo.
Wat begon als pure instrumentale folkband evolueerde zo naar een veelzijdige band die nummers zingt in ons streekdialect die verhalen over vriendschap, liefde, New York
of de koolmijnen,...

Na een mooi parcours via Bombelbas, Gitannekesfoor, Beerputrock, Na Fir Bolg,... mocht Circo Maximo in mei 2019 als winnnaar van het Utrechts Kleinkunst Festival uit Nederland weerkeren. Of het Kempisch dialect in hun voordeel of nadeel speelde, zal voor immer een raadsel blijven, maar zoals de band zelf zegt: "Een zaal Nederlanders "ge leeft mor iene keer" horen zingen, het doet iets met een mens."

Circo Maximo zakt naar Staminee De Living af met debuutplaat 'Bataklank' onder de arm, kersvers in vinyl geperst. Wij mogen voor't eerst proeven van hun folk met een twist!

- Kristof Van Herck: cajon, percussie, kachelbuis
- Sven Lens: bas
- Arne Troffaes: viool
- Bert Schoovaerts: ukulele, banjolele, gitaar, zang
- Jorn Torfs: doedelzak, mandoline, allerhande fluitjes, zang
- Erik Meuris: zang
- Henk Dom: gitaar, resonator