Almighty Mighty

zondag 17 november 2019Vorig concert   Volgend concert

Joepie! Ons publiek mag nog eens een echt bisnummer op zijn conto schrijven! Nadat Almighty Mighty elk nummer dat ze in de vingers hadden de revue liet passeren tijdens een wervelende en gevarieerde set, hadden we er nog niet genoeg van en en kwam frontman Michélé de Feudis schoorvoetend het podium weer op om te vertellen dat de liedjes op waren. Maar de releasetour van hun EP afsluiten zonder naar ons publiek te luisteren, was ook geen optie.
Dus kregen we de opener van de set - het fantastische Slow Burner - als bis voorgeschoteld "want dat nummer hebben jullie al het langst niet meer gehoord" aldus bassist en indrukwekkende tweede stem Ian Clement.
Almighty Mighty groeide uit een collectief straffe muzikanten die elkaars materiaal aanstuurden, afwerkten of beïnvloeden. Na de recente release van hun EP Almighty MIghty passeerden ze in Trix, Het Depot en de AB, waarna ze hun tour afsloten in ons staminee.

Slow Burner trapte meteen de deur in, met een gezellig trip-hop ritme dat refereert aan Massive Attack's Unfinished Sympathy en een gezapige maar toch tamelijk explosieve opbouw. Fantastisch nummer, daar gaan we niet flauw over doen.
Verder kregen we een - soms ietwat eclectische - opbouw van stevig gitaarwerk, indrukwekkend samenzang (dat is misschien de absolute sterkte van deze band: harmonieuse samenzang zonder ijl te zijn. 3 straffe stemmen die boven dat heerlijke geweld uittornen) en verrassende tempowissels of opbouwen.

Dat Almigthy Migthy volgende week de studio induik, juichen we uitbundig toe: de set die ze ons voorschotelden, smaakt absoluut naar meer!