The Valerie Solanas

zondag 24 maart 2019Vorig concert   Volgend concert

Laat ons stellen dat The Valerie Solanas zowat de boeiendste, uitdagendste en meest verrassende live-band is die u heden ten dagen op 's lands podia aan het werk kan zien.
Met 'The Return of The Jesus Christ' slaat de Antwerpse band - na ondermeer Amazons en Voodoo Glue - opnieuw nieuwe muzikale richtingen in. De baslijnen van Filip Vandebril en de veelzijdige stem van Michaël Brijs zorgen ervoor dat de klankkleur en de groove onmiskenbaar die van The Valerie Solanas blijft, maar de sfeer van de nummers en de feel op het podium hebben in de nieuwe set een retrojasje meegekregen, het prominent uitgestalde casio'tje van de frontman zet dat extra in de verf.

The Valerie Solanas zijn niet voor één gat te vangen, wat een live-set van de band altijd een belevenis maakt. Ze voelen zich thuis in een waaier aan genre's en zo veelzijdig als de stem van Michael Brijs is, zo veelzijdig leven de muzikanten zich uit op hun instrumenten en zo kleurrijk is het palet aan stijlen dat je voorgeschoteld krijgt. Soms onversneden rock'n roll, rechts weer wat crooners, links wat jaren '80 klanken maar steeds onmiskenbaar groovy; want dat moet je de Solanas aangeven: ook in de nummers waar je dat niet verwacht sleurt die groove je genadeloos mee.

In een strak opgebouwde set lieten The Valerie Solanas het publiek uitgebreid van hun veelzijdigheid proeven en bouwden ze op naar een hoogtepunt met ondermeer een strak 'The Beetle' en een heerlijk swingend en dwingend 'Polar Bear'. Straffe band, dat blijven we graag herhalen. Heel straf.

 

Michael Brijs (zang, dwarsfluit)
Tom Tiest (gitaar)
Filip Vandebril (bas)
Diederik Van Remoortere (drums)
Bert Lezy (schilder van dienst)