The Irrational Library

dinsdag 05 februari 2019Vorig concert   Volgend concert

Dat er wat meer volk had mogen zijn. Verder hebben we absoluut niets aan te merken op de passage van The Irrational Library in ons staminee. Om de poëzieweek af te sluiten, gingen we op zoek naar best of both worlds: iets dat we konden linken aan poëzie/spoken word, maar dat naadloos in de muzikale programmatie van't staminee pastte.
Nadat de vrienden van Wagonmania ons The Irrational Library aanboden, viel alles mooi op zijn plaats: Joshua Baumgarten is een uitgeweken New-Yorker die sinds 2012 een boekhandel uitbaat in het Nederlandse Haarlem. 3 jaar gelden startte hij ook met zijn band The Irrational Library, om zijn activistische poëzie muzikaal tot bij een breed publiek te brengen.
The Irrational Library bruist van energie: met een funky bezetting (drums, bas, gitaar en baritonsax) en een gedreven frontman, wordt je automatisch in hun set meegezogen, of je dat nu wil of niet. De energie van Joshua, zijn oprecht engagement en zijn heerlijke timing en zelfrelativeringen zorgen al snel voor een staminee dat aan zijn lippen hing.

Fantastisch om een bende jonge mensen (en enkele oudere ook - ik beken) met de vuist in de lucht te zien staan om mee met Joshua te scanderen "Heist-op-den-berg, liberate yourself from your mental slavery". Lekker rock'n roll, funky en een beetje subversief: dat is The Irrational Library, en dat vonden we heerlijk!

Joshua Baumgarten (Spoken word)
Tom de Haan (Bariton Sax, Gitaar)
Lars van der Weiden (Percussie)
Mishal Zeera  (Bas)